«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Υπό τον πλήρη έλεγχο των Πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά στην Ύδρα

Υπό τον πλήρη έλεγχο και την κατάσβεση της από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016, ψηλά από την περιοχή Μανδράκι της Ύδρας και  εξαπλώθηκε προς την περιοχή «Λόγγος» της Ύδρας με κατεύθυνση το δεύτερο σε ύψος βουνό της Ύδρας, Ομπόρι.
Για την κατάσβεσή της υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δήμου Ύδρας που επιχείρησε άμεσα, τον Δήμο Ύδρας και τους υπαλλήλους του, ενώ παράλληλα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ήρθαν και επιχειρούσαν έως και  την δύση του ήλιου. Επίσης άμεσα και προς βοήθεια για την αντιμετώπιση της φωτιάς ήρθαν στο νησί  Πυροσβεστικά Κλιμάκια από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ναυπλίου, Τρίπολης. Επιδαύρου κ.α. 
Στο σημείο της φωτιάς προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης και ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης.
Το βράδυ το πύρινο μέτωπο με «σύμμαχο» τον αέρα, είχε κατεύθυνση από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη θέση «Λόγγος»  και το βουνό Ομπόρι. Καθ΄ όλη την νύχτα παρέμειναν στην περιοχή που έχει εκδηλωθεί η φωτιά ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Κοτρομάγιας οι οποίοι και συντόνιζαν από μέρους του Δήμου Ύδρας την επιχείρηση σε συνεργασία με τους επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων.
Τις πρωινές ώρες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή κατάφεραν ώστε η φωτιά να τεθεί σε πλήρη έλεγχο και έτσι να λείψει μια εστία κινδύνου για το νησί μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου