«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Μουσική πανδαισία στην παρουσίαση του "Immersion" στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 21:00 ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης Nick Tsiavos παρουσίασε στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας το μουσικό του σύνολο Immersion – Εμβάπτισμα. Η πανέμορφη μουσική βραδιά παρουσιάστηκε από τον συνθέτη καθηλώνοντας τους θεατές που απόλαυσαν τις μουσικές συνθέσεις του.
Το σύνολο Immersion – Εμβάπτισμα έγραψε ο συνθέτης Nick Tsiavos για την μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα στην Αυστραλία και στην πρωταρχική του μορφή διαρκεί 14 ώρες αποτελούμενο από μια συνεχή ροή μουσικών επεισοδίων.

Στη σημερινή παρουσίαση στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, ο συνθέτης παρουσίασε μια σύντομη εκδοχή του έργου του, διάρκειας 90 περίπου λεπτών, σε συνεργασία με τέσσερις μουσικούς, την σοπράνο Deborah Kayser, τον Adam Simmons - σαξόφωνα/κλαρινέτα, τον Anthony Schulz - ακορντεόν, τον Peter Neville - κρουστά και ο ίδιος ο συνθέτης στο κοντραμπάσο. Η μουσική δημιουργία του Nick Tsiavos βρίσκεται στο μεταίχμιο που χωρίζει το αρχαίο από το σύγχρονο και κάνει μια μίξη σε ανόμοια μεταξύ τους θέματα δημιουργώντας ένα προσωπικό μουσικό μείγμα με τεχνικές που δημιουργεί μια μουσική που γοητεύει, συγκινεί και καθηλώνει τον θεατή – ακροατή.


Η συναυλία στην Ύδρα πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και την υποστήριξη της Αυστραλιανής κυβέρνησης, του Αυστραλιανού Συμβουλίου για τις Τέχνες και την ευγενική χορηγία του κ. Ηρακλή Κόντου, στην μνήμη της γυναίκας του Therese.
Ο συνθέτης
Nick Tsiavos ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σπούδασε μουσική (κοντραμπάσο και σύνθεση) στο Victorian College of the Arts της Μελβούρνης, τεχνική κοντραμπάσου με τον Francois Rabbath και μεθοδολογία/φιλοσοφία αυτοσχεδιασμού με τον Barre Phillips στο Παρίσι.
Στη μουσική εκδήλωση παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου -Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. κ. Ε. Πούλος και πολλοί φιλόμουσοι που είχαν κατακλύσει τον δεύτερο όροφο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου