«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή της πίτας της Αδελφότητας των Υδραίων Αθηνών

Αδελφότης των Υδραίων Αθηνών
Έτος Ιδρύσεως 1890

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η ''Αδελφότης των Υδραίων Αθηνών'' www.aya.com.gr, πραγματοποίησε γενική συνέλευση και κοπή της Βασιλόπιτας, στην ''Αίθουσα Τέχνης Αθηνών'', που ιδρύθηκε απο την αείμνηστη Μαριλένα Λιακοπούλου - Βυζαντίου, με καταγωγή απο τις Υδραικές οικογένειες Κουντουριώτη και Βούλγαρη. Ήταν κόρη του μεγάλου Ζωγράφου Περικλή Βυζάντιου και αδελφή του διεθνώς γνωστού Ζωγράφου Ντίκου Βυζάντιου. Συνεχιστές του έργου της, ο γιός της Αλέξανδρος Λιακόπουλος και η σύζυγός του Ελίζα Γρηγοράκη που ήταν και οι οικοδεσπότες.
Ο Πρόεδρος κύριος Γιάννης Σαχίνης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2016, στην συμμετοχή στους εορτασμούς των Εθνικών επετείων, στην επιτυχή διοργάνωση του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου και στις παρεμβάσεις για θέματα της Ύδρας.

Η συμμετοχή της ναυτιλιακής κοινότητας στο Συνέδριο είναι μεγάλη, καθώς δεν αποτελεί μόνο έναν σημαντικό ετήσιο θεσμό, αλλά ένα διεθνές φόρουμ διαλόγου Ελλήνων και ξένων ομιλητών, με θεματολογία, που απαντά στα επίκαιρα ζητήματα. Ο μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας επιβεβαίωσε πως η ελληνική ναυτιλία έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία και να επωφεληθεί από όλες τις προηγμένες και καινοτόμες εφαρμογές που διαθέτει σήμερα η εργαλειοθήκη της «ψηφιακής ναυτιλίας».Οι εργασίες του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ύδρας είχαν θέμα ''Από το «μπρίκι» στο αυτόνομο πλοίο''. Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα των Υδραίων Αθηνών, έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στη Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.), της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, του International Propeller Club of the United States – International Port of Piraeus και της Wista Hellas.
Οι σκοποί της Αδελφότητος παραμένουν ίδιοι από την ίδρυσή της το 1890 μέχρι σήμερα και είναι: Παρεμβάσεις για εθνικά θέματα, διατήρηση της μνήμης της προσφοράς της Ύδρας στο έθνος και η προβολή αυτής, διατήρηση επαφής με φιλέλληνες, φιλανθρωπική δράση, δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς, προστασία της περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, με ενίσχυση των σπουδών και της μετέπειτα πορείας τους.
Στην κοπή της πίτας της Αδελφότητας των Υδραίων Αθηνών, ο προσκεκλημένος ομιλητής τ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, παρουσίασε το βιβλίο του «Νίκολας Χόρχε – Βίος και πολιτεία ενός κοσμοπολίτη» που εξιστορεί τις διεθνείς περιπέτειες του Υδραίου Νικόλαου Κολμανιάτη μέχρι, που έγινε Εθνικός Ήρωας της Αργεντινής.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, η Πρέσβης της Αργεντινής Carolina Perez Colman, η δισέγγονη του Παύλου Κουντουριώτη Κυρία Δανάη Στεφάνου, η Καθηγήτρια Κυρία Χριστίνα Ζαραφονίτου, η Κυρίες Κυριακή Κολμανιάτη, Ελένη Κολμανιάτη, Ειρήνη Μπουντούρη, Ολυμπία Κοττομάτη, Σοφία Γούρα, Τούλα Πινότση, ο Καθηγητής Γιώργος Προκοπίου οι Κύριοι, Στέφανος Νικολάου, Δημήτρης Τσιγκάρης, Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος και ο Ελευθέριος Σπανός.


Παρακαλώ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε | Τηλ.: 210-8072826, 6944242292 /
Κερκύρας 14, Καστρί, Αθήνα 14671 | www.aya.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου