«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Ύδρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα επισημότητα εόρτασε η Ύδρα το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές στους Ναυμάχους του νησιού και τους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας του Έθνους.
Το πρωί του Σαββάτου της 25ης Μαρτίου 2016 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και έγινε η έπαρση της σημαίας στο Κάστρο του Κάβου.
Στις 10.30 πμ προεξάρχοντος του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου  π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό και στη συνέχεια Επιμνημόσυνος Δέηση στο Ηρώο στον προαύλιο χώρο του Ναού και συλλειτουργοί ήσαν  ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος και ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Πούλος, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Κεφαλωνίτης, η εκδότρια της εφημερίδας της "Φωνής της Ύδρας" κ. Ελένη Χριστοδούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδάκη - Πιερουτσάκου, οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί όλων των Σχολείων της Ύδρας, Φορείς του νησιού, Μαθητές των Σχολείων της Ύδρας, Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και πλήθος κόσμου.
Η κατάθεση των Στεφάνων έγινε στο Ηρώο των Πεσόντων από τον  Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, ως Εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης Σπουδαστή κ. Σ. Μερτζάνη, τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχο  ΛΣ Ε. Δανόπουλο, τον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη ΛΣ Γ. Μανδαλάκη, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας κ. Ι. Μπαρμπούτη και την εκπρόσωπο του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά κ. Μ. Βέτιμη. Μετά την κατάθεση των στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, στην μνήμη των Ενδόξων Νεκρών.
Στη συνέχεια εκφωνήθηκε επετειακός – επίκαιρος και ιστορικά τεκμηριωμένος λόγος από την κ. Μαρία- Τριανταφυλλιά Σαράντη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακολούθησαν  εθνικά ποιήματα από τους μαθητές των σχολείων του νησιού και η χορωδία του Γυμνασίου – Λυκείου με την καθοδήγηση της Λυκειάρχου κ. Μ. Μαρσέλλου τραγούδησαν με μεγάλη επιτυχία και σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, τα τραγούδια «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» και το δημοτικό παραδοσιακό «Σαράντα παλικάρια». Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο από τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ύδρας.
Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Ύδρας   και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού μπροστά από τις Αρχές του νησιού αλλά και του κόσμου που τους χειροκρότησε θερμά.
Μετά την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν από τα χορευτικά τμήματα του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Γ. Γκολέμη, παραδοσιακοί χοροί.
Μετά το πέρας των παραδοσιακών χορών παρατέθηκε δεξίωση στην Αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο Δήμαρχος Ύδρας μιλώντας τόνισε ότι θα πρέπει οι ήρωες του ’21 να είναι παραδείγματα για να βγούμε από τη σημερινή κρίση, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και κλείνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά. Τελετάρχης της σημερινής επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν ο κ. Δ. Δάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου