«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Λέσχη Αποφοίτων Σχολή Ναυτιλίας Ύδρας: Ημερήσια εκδρομή

Αριθ. Πρωτ. Λ-1506
Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης,
Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια εκδρομή με πολυτελές πούλμαν στην περιοχή της Βοιωτίας με κύριο προορισμό μας το νέο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, αντάξιο της μακραίωνης βοιωτικής ιστορίας, το οποίο στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αναχωρήσουμε στις 8:30 το πρωί από την περιοχή της Πλατείας Τερψιθέας του Πειραιά με ενδιάμεση στάση στις Πλαταιές, γνωστές από την αποφασιστική νικηφόρα μάχη των ενωμένων Ελλήνων κατά των Περσών τον Αύγουστο του έτους 479 π.Χ., όπου θα επισκεφθούμε τον παραμελημένο, δυστυχώς, αρχαιολογικό χώρο της περιοχής και στη συνέχεια θα πιούμε τον καφέ μας ή θα δοκιμάσουμε ντόπιο τσίπουρο σε κεντρικό καφενείο του χωριού..

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Θήβα με προορισμό το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας έχουμε ήδη «κλείσει» ειδικό ξεναγό/αρχαιολόγο, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στους χώρους του Μουσείου με ώρα έναρξης την 12η μεσημβρινή και διάρκεια ξενάγησης μία έως μιάμιση ώρα. Το εισιτήριο για την επίσκεψη στο Μουσείο ανέρχεται στο ποσό των 6,00 ευρώ ενώ για τους άνω των 65 ετών επισκέπτες ισχύει έκπτωση 50%.
Την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας θα ακολουθήσει η μετάβασή μας στο γειτονικό χωριό Αμπελοχώρι, όπου θα γευματίσουμε στην ταβέρνα-ψησταριά του «Κουκλάκη», γνωστή για το καλό κρασί και τα ντόπια ρουμελιώτικα «κρεατικά» της. Για όσους νηστεύουν θα ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν και σαρακοστιανά εδέσματα.
Μετά το γεύμα στο Αμπελοχώρι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στη φημισμένη Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου στην περιοχή της Οινόης, η οποία ιδρύθηκε από τον Καππαδόκη Μοναχό Όσιο Μελέτιο, πιθανότατα στα τέλη του 11ου αιώνα, στη θέση παλαιότερου μοναστηριού του 9ου αιώνα και ανοικοδομήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη οικονομική αρωγή του αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως Αλέξιου Κομνηνού.
Το δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή μας ανέρχεται στο ποσό των 25,00 ευρώ κατ’ άτομο και καλύπτει τη μεταφορά μας, την είσοδο και το κόστος της ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν άμεσα στη Γραμματέα της Λέσχης κυρία Αφροδίτη Λεκατσά (αριθ. τηλεφώνου 210 4539 497) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.30 έως 14.30). Σημειώνουμε ότι οι θέσεις του πούλμαν είναι 50 και για την κάλυψή τους θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Κλείνουμε την επιστολή μας αυτή με συναδελφικούς φιλικούς χαιρετισμούς και την ελπίδα ότι τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης θα ανταποκριθούν με προθυμία στην πρότασή μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Αθανάσιος Ζεύκης Πρόεδρος
Δημοσθένης Παπαδόπουλος Γεν.Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου