«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Αγιασμός στο νέο φορτηγό-πλοίο «Πρωτοπόρος» στο λιμάνι της Ύδρας

Πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017 στο λιμάνι της Ύδρας η τελετή Αγιασμού στο νέο σύγχρονο φορτηγό-πλοίο γενικού εμπορίου (που διαθέτει επίσης χώρο ψυγείου και κατάψυξης), με το όνομα «Πρωτοπόρος» και θα εκτελεί μεταφορές εμπορευμάτων ανάμεσα στην Ύδρα και την Πελοπόννησο, το νέο φορτηγό-πλοίο είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Γ. Ζωγκού.
Την τελετή Αγιασμού τέλεσαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος και παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ Γ. Μανδαλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ύδρας κ. Γ. Κόκκος, κ. Α. Σωτηρόπουλος, κ. Ε. Μαύρος, οι πλοιοκτήτες του «Πρωτοπόρου», οικογένεια του Γεωργίου Ζωγκού και αρκετός κόσμος.
Μετά το πέρας του Αγιασμού αντηλλάγησαν ευχές για καλές δουλειές και καλές πλόες του νέου πλοίου και ακολούθησαν εκ μέρους των πλοιοκτητών προσφορές γλυκισμάτων, αναψυκτικών και ποτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου