«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

«Ευελπιστούμε στην πλήρη δικαίωση των αγώνων για το κτήμα "Μετόχι" κυριότητας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας»

Από: Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο

«Καλημέρα! 
Η πλήρη δικαίωση της Ι. Μ. Βατοπαιδίου απο την Δικαιοσύνη χαροποιεί όλους μας .Κι εμείς με το κτήμα "Μετόχι" κυριότητας του Ιερού Καθεδρικού Ναού αδίκως ταλαιπωρούμεθα από κακόβουλους που θεωρούν το κτήμα της Παναγίας δημόσια έκταση κλπ.
Όμως τα μέχρι της σήμερον δικαστήρια δικαίωσαν τον ιδιοκτήτη ήτοι το Μοναστήρι της Φανερωμένης εν Ύδρα και νυν Καθεδρικό Ναό και κατ' επέκταση τον Λαό της Ύδρας.
Ευελπιστούμε ότι θα φθάσουμε κι εμείς στην πλήρη δικαίωση των αγώνων.
Πάντως οι κατηγορίες των αντιδίκων καταρρέουν και η υπόθεση σε πολλές ανυπόστατες καταγγελίες - μηνύσεις τίθεται στο Αρχείο....
Είναι τόσα τα στοιχεία που φανερώνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και δια τούτο έχομεν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη.
Άξιος ο ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου για τους αγώνες του υπέρ της αληθείας!»

Υ.Γ. "Ύδρας Πολιτεία"
«Μετόχι» - Από το 1743 στην ιδιοκτησία του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας
Η περιοχή "Μετόχι" της Πελοποννήσου –ακριβώς απέναντι από την Ύδρα- είναι μια μεγάλη περιοχή αποκλειστικής κυριότητας του Μοναστηριού της Φανερωμένης Ύδρας και νυν Καθεδρικό Ναό του νησιού. Η κυριότητα της περιοχής από την εκκλησία της Ύδρας χρονολογείτε από το 1743, χρόνος που όπως αποδεικνύουν όλα τα έγγραφα, περιήλθε στην ιδιοκτησία της Υδραίικης Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου