«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Επετειακές εκδηλώσεις της Γ’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου στην Ερμιόνη

Ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας π. Νεκτάριος Δαρδανός, σήμερα (12.03.2017),  στην Ερμιόνη με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο. 

Επετειακές εκδηλώσεις  της Γ’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου στην Ερμιόνη
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου οι επετειακές εκδηλώσεις  της Γ’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων (18 Ιανουαρίου έως 17 Μαρτίου του 1827),στην Ερμιόνη Αργολίδος.
Με την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέσθηκε  Δοξολογία  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ. ενώ αμέσως μετά, αποκάλυψε αναμνηστική-μαρμάρινη πλάκα στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η Εθνοσυνέλευση. Ανακηρύχτηκε  «επίτιμος δημότης του Δήμου Ερμιονίδας» και του προσφέρθηκε  το χρυσό κλειδί του Δήμου απ' τον Δήμαρχο Ερμιονίδος κ. Δημήτρη Σφυρή. Τον Πρόεδρο συνόδευε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ.
Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  επισκέφτηκε την Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων όπου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ και η  Ηγουμένη της Ι. Μονής και ακολούθησε ξενάγηση στο Μοναστήρι.

Φωτογραφία από: Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου