«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

«Μιαούλεια 2017» - Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Α. Μιαούλη και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα

«Μιαούλεια 2017» - Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη – Απονομή βραβείων στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» - Ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821.
Την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επισημότητα το κεντρικό μέρος των εορτασμών των «Μιαουλείων 2017», που περιλάμβαναν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και κατόπιν τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας  και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο κάστρο του Κάβου.
Μετά την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό, σχηματίσθηκε πομπή για  τη μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Α. Μιαούλη και τον Σταυρό  (που είχε στο πλοίο του), από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας στο Κάστρο του Κάβου. Την Λήκυθο και τον Σταυρό του Α. Μιαούλη κρατούσαν ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης και ο  Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης.
Στο κάστρο του Κάβου εμπρός από το άγαλμα του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Στην συνέχεια  στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» έγινε η απονομή χρηματικών βραβείων από την κ. Α. Νικολούδη-Σπανού σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας  στη μνήμη του διατελέσαντος Διευθυντή Γ. Νικολούδη. Μετά την απονομή των επάθλων στους μαθητές, δόθηκε  από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη στην  κ. Αντ. Νικολούδη-Σπανού τιμητική πλακέτα των Μιαουλείων 2017.
Λίγο μετά οι επίσημοι μαζί με τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές μετέβησαν στον προβλήτα που βρίσκεται έμπροσθεν της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και ακολούθησε ρίψη στεφάνων στη θάλασσα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προς τιμή των Ναυμάχων του 1821  και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 
Λίγο μετά ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων  Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Θ. Δρίτσας, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σ. Ράπτης, επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο Ύδρας και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων του Σαββάτου και Κυριακής (24ης και 25ης Ιουνίου 2017) παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ. Εφραίμ, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοπόταμου κκ Ευγένιος, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων  Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Θ. Δρίτσας, η Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Γ. Γεννιά,  η Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Ε. Σταματάκη, η Βουλευτής της Β’ Πειραιά κ. Ε. Καρακώστα, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης κ. Α. Γρέγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, οι Δήμαρχοι Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, Σπετσών κ. Π. Λυράκης, Πόρου κ. Ι. Δημητριάδης και Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρής, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σ. Ράπτης, ο Διοικητής Ταχέων Σκαφών Πολεμικού Ναυτικού Πλοίαρχος Ν. Αγγελόπουλος, ο Συντονιστής ΠΝ Αντιπλοίαρχος Ι. Σαμοθράκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Δανόπουλος, Ο Υπασπιστής Α/ΓΕΝ Πλωτάρχης Ι. Κυζάνης, ο Κυβερνήτης ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ Πλωτάρχης Π. Παρασκευάς, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Γ. Μανδαλάκης, ο Υπασπιστής Λ.Σ. Ι. Θεοχάρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Α’ Ι. Μπαρμπούτης, ο Εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Επιπυραγός Γ. Χοντρογιάννης, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Β. Βαζαίος, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης Πρωτοπρ. π. Νικόλαος Νικηφόρος, ο Αιδεσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η  Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου- Μουσείου Ύδρα κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ι. Μαραγκουδάκης, από τη Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας ο κ. Α. Τζίρμπης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Ε. Τσιγκάρης,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Γιάννης Σαχίνης, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά κ. Α. Βάρκα-Μαυροειδάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιερείς της Ύδρας, πρώην Δήμαρχοι. Πρόεδροι Τοπικών Συλλόγων, Διευθυντές Σχολείων – Εκπαιδευτικοί όπως και πλήθος κόσμου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου