«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Βραδιά απόδοσης τιμής στην Ελληνική Ναυτοσύνη από το ΙΑΜΥ και την ΑΕΝ Ύδρας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Βραδιά απόδοσης τιμής στην Ελληνική Ναυτοσύνη από την ΑΕΝ Ύδρας και το ΙΑΜ Ύδρας
Το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2017 και λίγο μετά τις 21:00 ανάμεσα στα δύο ιστορικά κτήρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η  Μουσική Βραδιά που συνδιοργάνωσαν το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Η Μουσική Βραδιά ήταν αφιερωμένη στην ελληνική Ναυτοσύνη και τους ανθρώπους της: στους Έλληνες Πλοίαρχους που είχαν, έχουν ή που θα αποφοιτήσουν από την αρχαιότερη παγκοσμίως Ναυτική Σχολή, τη Σχολή της Ύδρας!

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος στο είδος του, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος και ο Θύμιος Παπαδόπουλος συμμετείχαν στην όμορφη αυτή συνεργασία ενώνοντας τις φωνές τους κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ύδρας και μας ταξιδέψουν μουσικά σ' αυτό το Τιμητικό Αφιέρωμα στους αυριανούς Πλοιάρχους της Α.Ε.Ν. Ύδρας.
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου και στη συνέχεια  ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος στην ομιλία του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης και κατέληξε ευχόμενος καλές θάλασσες και καλή σταδιοδρομία στους απόφοιτους της Ακαδημίας!
Εν συνεχεία απένειμε τιμητικές πλακέτες με το θυρεό της ΑΕΝ Ύδρας, στον Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Α. Ζεύκη, στον κ. Πέτρο Αγγελάκο (την παρέλαβε ο γιος του που είναι σπουδαστής της ΑΕΝ).
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Α. Ζεύκης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών κ. Α. Λαγουδάκης (ο οποίος και παρέλαβε αναμνηστικό δώρο από τον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας). Εντύπωση έκανε η ομιλία και οι παραινέσεις του Θάνου Μικρούτσικου προς τους αποφοίτους της Ακαδημίας, καταλήγοντας ευχόμενος τους καλά ταξίδια!
Στη συνέχεια ξεκίνησε η μουσική παράσταση που υλοποιήθηκε από τους εξαίρετους προαναφερόμενους καλλιτέχνες. Η μουσική και τα τραγούδια συγκίνησαν και μάγεψαν το πολυπληθέστατο κοινό των εκατοντάδων θεατών, που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη μουσική εκδήλωση.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν η εξαιρετική ερμηνεία τραγουδιού από σπουδαστή της Ακαδημίας. Επίσης τα καπνογόνα αλλά και τα όμορφα βεγγαλικά κατά τη διάρκεια της συναυλίας φώτισαν τον ουρανό της Ύδρας και έδωσαν ένα εξέχοντα εορταστικό τόνο στην απόδοση τιμής στην Ελληνική Ναυτοσύνη.
Μετά το πέρας της πανέμορφης μουσικής εκδήλωσης ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος έδωσε τιμητικές πλακέτες στους δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο, όπως επίσης τους προσφέρθηκαν ανθοδέσμες από τις σπουδάστριες της ΑΕΝ Ύδρας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Καλογείτων Σταμάτιος, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Δ. Παπαλεονάρδοςο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Γ. Σαχίνης, η εκδότρια της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Α. Ζεύκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Ε. Τσιγκάρης αλλά και μέλη της Λέσχης, πλοίαρχοι που είχαν αποφοιτήσει από τη Σχολή της Ύδρας, ο κ. Ι. Κεχαγιόγλου, το πολιτικό, εκπαιδευτικό και στρατιωτικό προσωπικό της ΑΕΝ Ύδρας, φορείς και σύλλογοι του νησιού και εκατοντάδες κόσμου που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο της συναυλίας.
Θερμά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου και τον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχο ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλο για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία απόδοσης τιμής στην Ελληνική Ναυτοσύνη και τους ανθρώπους της: στους Έλληνες Πλοίαρχους που είχαν, έχουν ή που θα αποφοιτήσουν από την αρχαιότερη παγκοσμίως Ναυτική Σχολή, τη Σχολή της Ύδρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου