«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η μουσική παράδοση της Ελλάδας αναβίωσε μέσα από το επιτυχημένο μουσικοχορευτικό δρώμενο «Πάμε σαν άλλοτε»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου 2017 οι εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2017 με την παρουσίαση  του μουσικοχορευτικού δρώμενου «Πάμε σαν άλλοτε» από τα τμήματα χορού  του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και του Κέντρου Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ» με υπεύθυνο προγράμματος τον κ. Γιώργο Γκολέμη, χοροδιδάσκαλο.
Η μουσική παράδοση μας προσφέρει ιστορικές μνήμες, ηθικές αξίες που χωρίς αυτές ο σύγχρονος Έλληνας θα παρέμενε μετέωρος χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό. Ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Γκολέμης, φαίνεται πως βρήκε τον τρόπο συμφιλίωσης των νέων με την παράδοση και δεν είναι άλλος παρά ο χορός και τα  δημοτικά μας τραγούδια και κατ’ επέκταση όλη η ελληνική μουσική παράδοση, που καθρεφτίζουν τους αγώνες, τους πόθους, τις χαρούμενες ή τις δύσκολες στιγμές του λαού, όσο και στιγμές ηρωισμού και δόξας, αλλά και την ευγένεια και την ανωτερότητα της ψυχής του λαού.

Η παρουσίαση του μουσικοχορευτικού δρώμενου «Πάμε σαν άλλοτε» ήταν η συνέχεια της μουσικής παράδοσης από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και έγινε από τα τμήματα χορού  του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και του Κέντρου Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ» με υπεύθυνο προγράμματος τον κ. Γ. Γκολέμη, χοροδιδάσκαλο. 
Το μουσικοχορευτικό δρώμενο ενθουσίασε τους εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν συμμετείχαν και καταχειροκρότησαν τα παιδιά και τους χορευτές που πήραν μέρος.
Κλείνοντας τη μουσικοχορευτική παράσταση ο κ. Γιώργος Γκολέμης μίλησε τον μουσικό θησαυρό της παράδοσης, ευχαρίστησε τους μικρούς του μαθητές αλλά και του γονείς και όλους όσους τον βοήθησαν.
Στη συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη ο οποίος έκλεισε με τον χαιρετισμό του τις εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2017» ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στις επιτυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη ΛΣ Γεώργιο Μανδαλάκη και το Λιμεναρχείο Ύδρας για την ιδιαίτερη επιτυχημένη μέριμνα του κατά τις μέρες των Μιαουλείων στο λιμάνι της Ύδρας. Στη συνέχεια προσέφερε τιμητικές πλακέτες στον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο που την παρέλαβε ο κ. Μ. Τζουρντός  και τον χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Γκολέμη για την επιτυχημένη υπηρεσία που προσέφερε ως τελετάρχης των Μιαουλείων και σαν χοροδιδάσκαλος μεριμνώντας στη μάθηση παραδοσιακών χορών στα παιδιά και τους νέους του νησιού. Η βραδιά του μουσικοχορευτικού δρώμενου «Πάμε σαν άλλοτε», έκλεισε με μουσική καληνύχτα και χορούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου