«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Τελετή μνήμης του Δημάρχου Ύδρας και Ιστορικού Αντωνίου Λιγνού

Τρισάγιο στη μνήμη του Δημάρχου Ύδρας και Ιστορικού Αντωνίου Λιγνού 
Την Τρίτη 20 Ιουνίου λίγο πριν το μεσημέρι σε μια σεμνή και λιτή τελετή εμπρός στην προτομή του Δημάρχου Ύδρας, Ακαδημαϊκού και Ιστορικού Αντωνίου Λιγνού, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.
Η προτομή  του βρίσκεται έμπροσθεν του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας και κοσμεί το ανατολικό τμήμα του λιμανιού του νησιού.
Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο δημ. σύμβουλος κ. Ε. Καραμήτσος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ Γ. Μανδαλάκης,  ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Κεφαλονίτης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ε. Γεώργας κ.α. 
Αντώνης Λιγνός
Ο Αντώνης Λιγνός, ήταν γιατρός, Ακαδημαϊκός, Λόγιος, Ιστορικός αλλά και Δήμαρχος της Ύδρας για περίπου 40 χρόνια,  στον οποίο η Ύδρα χρωστάει πολλά για την μνημειώδη συλλογή των Αρχείων του, πολύτιμη προσφορά για την ιστορία του νησιού. Από το υλικό του αρχείου, στη συνέχεια το ταξινόμησε και έγγραψε επίσης σε τόμους την "Ιστορία της νήσου Ύδρας".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου