«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Τα εγκαίνια στο «Παγκάκι του Leonard Cohen» στην Ύδρα – Σε «οδό Leonard Cohen» ονομάστηκε ο δρόμος εμπρός από το σπίτι του

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια -παρουσία εκατοντάδων κόσμου - στο χώρο όπου βρίσκεται το πετρόκτιστο παγκάκι, (το «Παγκάκι του L. Cohen» όπως ονομάζεται).
Τα παγκάκι κατασκευάστηκε  στη μνήμη, του παγκόσμιου ποιητή, τροβαδούρου, τραγουδιστή, συγγραφέα και συνθέτη Leonard Cohen δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στο Δήμο της Ύδρας o οποίος καθόρισε το χώρο και φρόντισε για τις απαραίτητες άδειες.
Το πέτρινο παγκάκι σχεδιάστηκε από το αρχιτέκτονα κ. Γ. Ξύδη και κατασκευάστηκε από Υδραίους τεχνίτες, με την επιμέλεια και τις προσπάθειες της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας. Επίσης πρέπει να επισημανθεί η αμέριστη βοήθεια του δημοτικού σύμβουλου επί των πολιτιστικών κ. Π. Ράππα όπως και του Αντιπεριφεριάρχη κ. Π. Χατζηπέρου για την υλοποίηση του.
Το παγκάκι βρίσκεται στο σημείο όπου ο ίδιος ο Leonard Cohen πολλές φορές στοχαζόταν βλέποντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Ύδρας.


Στην λιτή, όμορφη και συγκινητική τελετή την κορδέλα στο παγκάκι έκοψαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Λ. Χρηστίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του L. Cohen.
Στα εγκαίνια παρευρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, η εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χρηστοδούλου, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Μ. Ρούσση και εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του Leonard Cohen που είχαν κατακλύσει το χώρο.
Λίγο πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων μίλησαν καλωσορίζοντας τους παριστάμενους αλλά και αναφέρθηκαν στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή και μουσικού, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Λ. Χρηστίδης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης -ο οποίος προέτρεψε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του- και τις ομιλίες έκλεισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του L. Cohen ο οποίος παρέδωσε τιμητικά αναμνηστικούς τόμους που αναφέρονταν στον L. Cohen στον Δήμαρχο Ύδρας, τον Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης αλλά και τον Δημοτικό Σύμβουλο εντεταλμένο για τα πολιτιστικά κ. Π. Ράππα.
Σε «οδό Leonard Cohen» ονομάστηκε ο δρόμος από τον Δήμο Ύδρας, εμπρός από το σπίτι του μεγάλου ποιητή και μουσικού
Επίσης έγινε η ονοματοδοσία της οδού εμπρός από την είσοδο του σπιτιού του  Λέοναρντ Κοέν σε «οδό Leonard Cohen» και τα επίσημα εγκαίνια της οδού θα γίνουν το Ιούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου