«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Ένα εντυπωσιακό Handpan κονσέρτο στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ύδρας πραγματοποίησαν ένα μοναδικό Handpan κονσέρτο, «a night of music», από τον Gallison, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 9 μ.μ. στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας.


Τους παριστάμενους χαιρέτισε με ομιλία της η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο handpan ή το «hang» όπως αλλιώς λέγεται διευκρινίζοντας ότι είναι ένα κυρτό χαλύβδινο τύμπανο που παίζεται με τα χέρια και συντονίζεται με πολλές μουσικές νότες και κάθε handpan είναι συντονισμένο σε μια συγκεκριμένη κλίμακα. Συνεχίζοντας είπε ότι ηχητικά το handpan είναι ένα όργανο που εκπέμπει ακανόνιστα και έχει την ικανότητα να δημιουργεί πολλά στρώματα ήχου και αιθέρια αποτελέσματα που αρχικά ονομάστηκε “Hang” και εφευρέθηκε το 2001 από μια μικρή εταιρεία στην Ελβετία, την PANArt Hangbau AG.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας κ. Μ. Σοφιανού η οποία και απεύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο και αναφέρθηκε στο ιστορικό της γνωριμίας με τον καλλιτέχνη κ. Gallison και τη μουσική που εκπροσωπεί με το handpan που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ύδρα.
Στο κονσέρτο Handpan παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Ι. Σαχίνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος και δεκάδες κόσμου που παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το επιτυχημένο κονσέρτο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου