«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Δημοπρασία συλλεκτικών όπλων από την περίοδο του Αγώνα του 1821


Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21 και το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) διοργανώνουν δημοπρασία συλλεκτικών όπλων της περιόδου του Αγώνα του 1821 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεών τους. 
Τη δημοπρασία θα διεξάγει αφιλοκερδώς ο οίκος δημοπρασιών "ΒΕΡΓΟΣ" στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.)  στο λιμάνι της  Ύδρας το Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, στις 19:00
Τα υπό δημοπράτηση αντικείμενα προέρχονται από την προσωπική Συλλογή του Γιάννη Στεφανή και θα διατεθούν προς πώληση με σκοπό να καλύψουν ζωτικές ανάγκες του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας (I.A.M.Y.) καθώς και για να ενισχύσουν οικονομικά το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21. 
Η Συλλογή του Γιάννη Στεφανή περιλαμβάνει εξαίσια δείγματα βαλκανικών όπλων, κυρίως του 18ου και 19ου αιώνα, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Με την πάροδο του χρόνου τα όπλα αυτά έχουν απομακρυνθεί από την αρχική τους χρήση και μπορούμε σήμερα να τα θαυμάσουμε ως περίτεχνα αντικείμενα διαβαλκανικής συνεργασίας. 
Το Ύδρα 21 ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 από μια ομάδα Υδραίων και φίλων της Ύδρας (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που επιθυμούν την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού μέσω του ποιοτικού τουρισμού και πολιτιστικών δράσεων με στόχο να καταστήσουν την Ύδρα ανοικτό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιδίωξη του σωματείου είναι η συνεργασία με τους κατοίκους της Ύδρας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και την ενθάρρυνση της σύγχρονης πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου