«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Πανδαισία πινάκων και χρωμάτων στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2017 λίγο μετά τις 20:30 με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της  έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου -συγγραφέα Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου στην αίθουσα Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ύδρας.
Τα εγκαίνια μια οπτική πανδαισία πινάκων και χρωμάτων, πραγματοποιήθηκαν παρουσία δεκάδων κόσμου που απόλαυσε τους πίνακες του πολύ αγαπητού συμπολίτη μας και εξαιρετικού ζωγράφου Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου. Πολλοί από τους πίνακες της έκθεσης απεικονίζουν ανθρώπους της καθημερινότητας του νησιού μας αλλά και άλλες συνθέσεις που έχουν μια ιδιαίτερη ζωγραφική χροιά που μαγνητίζουν τους θεατές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο            Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος,  ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Δανόπουλος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, η εκδότης-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου,  η κ. Έλενα Βότση παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων, η ζωγράφος κ. Κρίστι Γρηγορίου – Βασιλειάδη και δεκάδες κόσμου.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μίλησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης αναφερόμενος στο έργο και την προσφορά του στο νησί του ζωγράφου Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου προσφέροντας του τιμητική πλακέτα από μέρους του Δήμου Ύδρας που με τη σειρά του ο κ. Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος ευχαρίστησε και ανταπέδωσε με την προσφορά του βιβλίο του, «Ζωγραφική – Διηγήματα» με συγγραφέα τον ίδιο.
Το ίδιο βιβλίο έχει εκδοθεί στα Γαλλικά, το οποίο σημειωτέων έχει επιλεγεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέρθηκε σαν δώρο (σε μετάφραση στα Ελληνικά) στους παρευρισκόμενους. Μετά το πέρας των εγκαινίων προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 9 έως και τις 11 Αυγούστου 2017.
Ο ζωγράφος Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος παρουσίασε την σημερινή έκθεση μετά από 11 χρόνια -αθέλητης- απουσίας του από τα εικαστικά δρώμενα του νησιού.
Μικρό βιογραφικό
Ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας ζει και εμπνέεται στην Ύδρα και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Σπούδασε στη Γερμανία (Harzburger Dekoschule) και  στο École National des Beaux Arts στο Παρίσι. Είναι διπλωματούχος  της Académie Royale Des Beaux Arts στις Βρυξέλλες. Ασχολήθηκε με διακόσμηση, μακέτα και αφίσα. 
Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και συλλογές. 
Τα βιβλία του τιμήθηκαν από την έδρα της νεοελληνικής  λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Αθηνών και αγοράστηκαν από το υπουργείο πολιτισμού. 
Τιμήθηκε με μετάλλιο από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και με το μετάλλιο της πόλης του Λουτβιγκσχάφεν.
Ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος έχει στο ενεργητικό του 25 ατομικές εκθέσεις, 13 ομαδικές σε Ελλάδα και Ευρώπη. 
Έχει γράψει 12 διηγήματα, τα οποία μεταφράστηκαν στα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου