«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Η εορτή της Παναγίας Πορταϊτισσας - Αγιασμός του νέου δημοτικού δρόμου παραπλεύρως της Μονής Αγίων Φωτεινής & Ελισάβετ

Με κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου 2018 στην Ιερή Μονή Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ η εορτή της Παναγίας Πορταϊτισσας στο μικρό εκκλησάκι εντός του περιβόλου της Μονής.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος με συλλειτουργό του τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο και έψαλαν ο κ. Γ. Σκάγκος, ο κ. Π. Σταματάκος και ο κ. Ν. Βούλγαρης. Παραβρέθηκαν η καθηγουμένη της Μονής, Μοναχές, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ε. Καραμήτσος και δεκάδες πιστών που παρακολούθησαντην με ευλάβια τη Θεία Λειτουργία και την περιφορά των Ιερών Εικόνων γύρω από το Ναό.

Μετά την απόλυση της Λειτουργίας επ' ευκαιρίας της ολοκλήρωσης του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στην είσοδο της Μονής τελέστηκε Αγιασμός στο νέο καλντεριμόστρωτο οδόστρωμα που αναβαθμίζει την περιοχή αλλά και έχει μια ασφαλή πρόσβαση το Μοναστήρι της Αγίας Φωτεινής.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης είπε οτι ο Αγιασμός αυτός έχει συμβολική σημασία και εμπεριέχει την στήριξη του Δήμου Ύδρας στις Ιερές Μονές αφού αυτό το τμήμα συνδέει και τη Μονή της Αγίας Ματρώνας και με αυτό τον τρόπο γίνεται εύκολη η πρόσβαση όλων μας στα Μοναστήρια του νησιού.
Συνεχίζοντας είπε ότι με τη συνέχεια του έργου κατασκευής καλντεριμιών που βρίσκεται σε εξέλιξη αναβαθμίζονται γειτονιές της Ύδρας και καταλήγοντας είπε ότι με έργα που γίνονται σαν αυτό στο νησί μας βοηθάμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο του νησιού μας αλλά και της χώρας μας αφού πέρα των κατοίκων οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν πρόσβαση στις Μονές και θα απολαμβάνουν τις ομορφιές της Ύδρας και κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
Μετά το πέρας του Αγιασμού δόθηκε εόρτιο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Ιερής Μονής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου