«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Φαντασμαγορικό το κάψιμο του Ιούδα στην ΎδραΤηρήθηκε και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα στην Ύδρα.
Με την παρουσία πολλών εκατοντάδων κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών του νησιού έγινε το κάψιμο του Ιούδα. Ο καλός καιρός ευνόησε ώστε να τηρηθεί το πατροπαράδοτο έθιμο στο νησί μας που ανελλιπώς συνεχίζεται εκατονταετίες στην Ύδρα.
Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό και βροντώδες με τις τουφεκιές των Μπουρλοτιέρηδων αλλά και των συμμετεχόντων που φρόντισαν να "τιμωρηθεί" ο προδότης μαθητής του Χριστού. 
Όλο το το δρώμενο με το κάψιμο του Ιούδα το απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι που είχαν κατακλύσει την παραλία του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικό ρόλο στο κάψιμο του Ιούδα έπαιξαν οι "Μπουρλοτιέρηδες" της Ύδρας (νέοι της Ύδρας ντυμένοι με την παραδοσιακή ενδυμασία), οι οποίοι και επωμίσθηκαν  να "τιμωρήσουν" τον Ιούδα με τα όπλα τους που πολύ σύντομα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο κάψιμο του Ιούδα συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμάρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής αλλά και ο δημοτικός Σύμβουλος Ε. Καραμήτσος.
Μετά την καύση του Γιούδα, μια πολύ μεγάλη γκάμα πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό πάνω από το λιμάνι της Ύδρας και εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου