«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Ο Πατριάρχης του Γένους και πάλι στην Ύδρα σήμερα στις 15:00


Σήμερα, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί την Ύδρα, η άφιξη του Πατριάρχη μετά των συνέδρων θα γίνει στις 15:00 στο λιμάνι της Ύδρας.
Χθες πρώτη μέρα του Παναγιωτάτου Οικομενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Σπέτσες έγινε με την άφιξη του υποδοχή στο λιμάνι του νησιού και κατόπιν άρχισαν οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του».


Το βράδυ στις 20:00 έγινε η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπετσών και τελέστηκε Δοξολογία παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και του Ιερού Κλήρου, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών. Επίσης ο Δήμος Σπετσών Σπετσών ανακήρυξε τον Πατριάρχη επίτιμο Δημότη Σπετσών.
Επίσης το ίδιο βράδυ στις Σπέτσες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έδωσε ως ευλογία στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό τον επιστήθιο Σταυρό της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης και στον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό Σταυρό αντίγραφο από την Αγιά Σοφία.
Σήμερα, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί την Ύδρα, η άφιξη του Πατριάρχη μετά των συνέδρων θα γίνει περίπου στις 15:00 στο λιμάνι της Ύδρας και στον χώρο που προσεγγίζουν τα πλοία. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο αλλά και δεξίωση στους αύλειους χώρους του Καθεδρικού Ναού. Στη συνέχεια θα αρχίσει στις 4 μ.μ. η προγραμματισμένη συνεδρία στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού. Στις 19:00 και μετά το πέρας της Συνεδρίας ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης και οι σύνεδροι θα αναχωρήσουν για τις Σπέτσες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου