«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διαχείρισης και Ανάδειξης της υλικής και άυλης κληρονομιάς ενός τόπου – Ύδρα 2018


Το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας Ημερίδα Διαχείρισης και Ανάδειξης της υλικής και άυλης κληρονομιάς ενός τόπου, η οποία θα υλοποιηθεί.
Την Ημερίδα διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας και η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βουκουρέστι 2017 και συμμετείχαν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων κ.ά.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της πολιτιστικής δικτύωσης στην περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό του κάθε τόπου και η σημασία διεθνών συνεργασιών, που προωθούν τους στόχους της πολιτιστικής πολιτικής ενός τόπου προβάλλοντας και την πολιτιστική δραστηριότητα και προωθώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του πολιτισμού όπως επίσης και θέματα με κύριο άξονα την Περιφερειακή ανάπτυξη με έμφαση τον πολιτισμό.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος της ΚΕΔΥ κ. Γ. Κουκουδάκης , η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ κ. Κ. Βούλγαρη – Μαραγκού και έγινε καλωσόρισμα από την Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος “3 doors-3 countries” της Διαβαλκανικής Ακαδημίας Πολιτιστικής Διαχείρισης 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου