«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Στην Καβάλα η φρεγάτα «Ψαρά» για τα “Ελευθέρια 2018” - Μετέφερε τις ληκύθους με τις καρδιές του ναυμάχου Α. Μιαούλη, του μπουρλοτιέρη Κ. Κανάρη και το οστεοφυλάκιο της καπετάνισσας Λ. Μπουμπουλίνας


Ο Δήμος Καβάλας τιμά φέτος στα “Ελευθέρια 2018” της πόλης, τη ναυτοσύνη των Καβαλιωτών και την ναυτοσύνη των Ελλήνων. Η φρεγάτα «Ψαρά» κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, στην έναρξη των εκδηλώσεων για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής το 1913 με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού κάτω από τις διαταγές και τις οδηγίες του μεγάλου Υδραίου ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
Στη φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκονται η λήκυθος με την καρδιά του Μιαούλη, το οστεοφυλάκιο με τα οστά της Μπουμπουλίνας και η λήκυθος με την καρδιά του Κανάρη. «Σχεδόν δύο αιώνες μετά τους ηρωικούς αγώνες της Ελληνικής Επανάστασης οι Ναύαρχοι του τρινήσιου στόλου, ο μπουρλοτιέρης, Κωνσταντής Κανάρης από τα Ψαρά, ο ναυμάχος Ανδρέας Μιαούλης από την Ύδρα και η καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα από τις Σπέτσες, συμμετείχαν όλη αυτή την εβδομάδα μαζί με τους 4.500 άνδρες και γυναίκες του Στόλου και 52 πολεμικά πλοία, εκπέμποντας το μήνυμα του αξιόμαχου προς πάσα κατεύθυνση...» τόνισε με έμφαση ο αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.
Διαβάστε σχετικά: alphatv.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου