«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Εγκαίνια της έκθεσης «Loss» στο παλιό Σαχτούρειο Γυμνάσιο παρουσία δεκάδων φιλότεχνων


Εγκαίνια της έκθεσης «Loss» στο παλιό Σαχτούρειο Γυμνάσιο παρουσία δεκάδων φιλότεχνων - Το Hydra School Projects μέσω της έκθεσης «Loss» πραγματεύεται το αναπόφευκτο και την απώλεια.
Στο αρχοντικό του Γεωργίου Σαχτούρη, παππού του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη ο εικαστικός και επιμελητής Δημήτριος Αντωνίτσης οργανώνει την ετήσια έκθεση του Hydra School Projects με τίτλο «Loss» που πραγματεύεται το αναπόφευκτο και την απώλεια.  

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2018  λίγο μετά τις 20:30 παρουσία δεκάδων φιλότεχνων στο παλιό Σαχτούρειο Γυμνάσιο. τη φετινή έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Daniel Silverκαι Michael Raedecker από τη Βρετανία, ο Γερμανός Gregor Hildebrandt, η Σουηδή Sophie Tottie, ο Ισπανός Antonio Girbes, ο Φινλανδός Miikka Vaskola, καθώς και η Αναστασία Δούκα, ο Σωκράτης Φατούρος και ο Τάκης Καράμπαμπας.
Η έκθεση πραγματοποιείται με χορηγία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEON.
Ο καλλιτέχνης και επιμελητής Δημήτρης Αντωνίτσης έχει καταφέρει κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Διοργανώνει κάθε χρόνο μια ομαδική έκθεση contemporary art στο παλιό σχολείο της Ύδρας, το Σαχτούρειο Γυμνάσιο, με πολύ προσωπική δουλειά και μικρές χορηγίες. Το Hydra School Project όχι μόνο έχει γίνει ένας συνεπής θεσμός που συγκεντρώνει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα έργα απ’ όλον τον κόσμο στο νησί του Αργοσαρωνικού από πολλούς γνωστούς διεθνείς καλλιτέχνες.
Πληροφορίες
Hydra School Projects
Τίτλος: «Loss»
Χώρος: παλιό Σαχτούρειο Γυμνάσιο
Διάρκεια: 22 Ιουνίου 2018 - 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου