«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

«Telex», μια πρωτότυπη ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ύδρας

Η ομαδική έκθεση «Telex», έχει σκοπό να συντονίσει δημιουργικά τους καλλιτέχνες και παρουσιάζεται από τις 11 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ύδρας και την αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” με την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ).
Η ομαδική έκθεση «Telex» χρησιμοποιεί για πρώτη ύλη 10 αχρησιμοποίητα ρολά φαξ, πάνω στα οποία έντεκα καλλιτέχνες σχεδιάζουν δέκα αυτόνομα έργα. Τα έργα, παρουσιάζονται σε δέκα αυτοσχέδιες όμοιες μηχανές με τις οποίες ο θεατής μπορεί να «διανύσει» προς τις δύο κατευθύνσεις τα έργα κατά βούληση.
Η ομαδική έκθεση έχει ως σκοπό να συντονίσει δημιουργικά τους καλλιτέχνες οι οποίοι έχοντας ως σκοπό την ολοκλήρωση των 50 περίπου μέτρων που αποτελούν το κάθε ρολό,το αντιμετωπίζουν άλλοτε σαν σχεδιαστικό ημερολόγιο και άλλοτε ως ενιαίο αυτόνομο έργο.
Συμμετέχουν με έργα τους οι Valbona Canaku, Μάριος Γαμπεριάκης, Αλεξία Ζωίδου, Χρυσούλα Κοροβέση, Ειρήνη Μιτσιλέγκα, Βικτωρία Νταρίλα, Γιάννης Παππάς, Περικλής Πραβήτας, Ερατώ Ταγαρίδη, Γιώργος Τσόπανος, Μάνια Χρυσομαλλίδου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Telex» πρόκειται να γίνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Ύδρας και την αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου