«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Ενημέρωση από την "Κιβωτό της Ύδρας"


Από: "Κιβωτός της Ύδρας"
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κιβωτός της Ύδρας λόγω έλλειψης εθελοντών, όσοι επισκέπτες ή συμπολίτες επικοινωνήσουν μαζί μας για να αναφέρουν κάτι από τα παρακάτω, θα τους παραμπέμπουμε στις αρμόδιες αρχές για αυτά:
1.Στην Αστυνομία για περιπτώσεις κακοποιήσης, θανάτωσης, εγκατάληψης και κτλ όπως προβλέπει ο νόμος:
Νόμος 1197 (1981) «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα».
Νόμος 3617 (1992): «Κανείς δεν μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του»
2.Στον Δήμο για περιπτώσεις άρρωστων,τραυματισμένων ζώων. Ζώων που λιμοκτονούν. Ζώων που εγκαταλείφθήκαν κτλ όπως προβλέπει ο νόμος:
Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων έχουν οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά.(Άρθρο 9, παράγραφος 10 Ν. 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012).
3.Στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου για την περισυλλογή νεκρών ζώων.
Νόμος 4039/12, Άρθρο 11, παρ.2 : Οι υπηρεσίες, που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι αρμόδιες για την καθαριότητα των οδών του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου, έχουν άμεση υποχρέωση να απομακρύνουν από τις οδούς και τα πεζοδρόμια τα νεκρά ζώα και να μεριμνούν για την αποτέφρωση ή την υγειονομική ταφή τους, σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις.
4.Στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στον Δήμο για περιπτώσεις παγιδευμένων ζώων σε γκρεμούς, δέντρα κ.α. Για ζώα εγκλωβισμένα σε σπίτια που λείπουν οι ένοικοι κ.α. Η Κιβωτός δεν διαθέτει εξοπλισμό για τέτοιες περιπτώσεις και τα μέλη της δεν είναι εκπαιδευμένα για αυτές.
Κλείνωντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κιβωτός δεν διαθέτει τα παρακάτω:
1. Γραφείο για να δέχεται επισκέπτες ή συμπολίτες που θέλουν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα.
2. Καταφύγιο για φιλοξενία ζώων.
3. Κτηνίατρο για περίθαλψη.
4. Φαρμακείο.
5. Χρηματικές δυνατότητες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ολα τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας είναι εθελοντικές οργανώσεις που προσφέρουν την βοηθεια τους όταν και όπως μπορούν.
Ο Νόμος δεν επιβάλλει την διαχείριση αδέσποτων ζώων στα Φιλοζωικά Σωματεία.
Ο Νόμος επιβάλλει την διαχείριση αδέσποτων ζώων στους Δήμους.
Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί μας στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση hydraark@yahoo.com.
Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει και ταχυδρομικώς στην παρακάτω διεύθυνση: Υδραική Κιβωτός Ύδρα 180 40 Post restante.
Ευχαριστούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου