«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Ύδρα

Ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 την Ύδρα με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη βροχόπτωση με λίγο χαλάζι και τα πολλά ηλεκτρικά φαινόμενα ανά περιόδους. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Νικόλας Παπαδάκης η Ύδρα είχε: “Περίπου 50 mm βροχής στην Ύδρα με ραγδαιότητα που έφθασε και τα 70 mm/hr”


Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν κάποιες πτώσεις μαντρότοιχων σε διάφορες περιοχές της Ύδρας, διακοπές ρεύματος, αλλά το κυριότερο έως τώρα είναι η κατάρρευση της στέγης όπως και τμήματος του βορινού τοίχου του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Πρόκειται για μεταβυζαντινό Ναό που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της περιοχής Καλά Πηγάδια του οικισμού.
 Φωτογραφία (12.1.2019)
Για την κατάσταση του έντονου καιρικού φαινομένου έπληξε την Ύδρα το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας το βράδυ της Παρασκευής 11.1.2019 έβγαλε την εξής ανακοίνωση: Εδώ και αρκετή ώρα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί μας με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη βροχόπτωση και τα πολλά ηλεκτρικά φαινόμενα.
Μεγάλη προσοχή συνιστάται σε όλες τις δραστηριότητές μας μέχρι το πέρας του κύματος κακοκαιρίας.
Μην κινείστε άσκοπα στην ύπαιθρο κατά τις ώρες της βροχόπτωσης και των ηλεκτρικών φαινομένων.
Μην επιχειρήσετε να ταξιδέψετε στη θάλασσα για κανένα λόγο.
Αν για οποιοδήποτε λόγο βρίσκεστε στην ύπαιθρο, προστατευθείτε από την κακοκαιρία σε κατάλληλο καταφύγιο, αποφεύγοντας τα δέντρα και τα ακάλυπτα μέρη.
Μην επιχειρήσετε να περάσετε πλημμυρισμένους δρόμους, ρέματα και σημεία όπου δημιουργούνται ποτάμια και δυνατή ροή υδάτων.
Αν βρίσκεστε στο σπίτι, ασφαλίστε καλά όλες τις θύρες και τα παράθυρα και ελέγξτε για τυχόν εισροή υδάτων από αυτά.
Βεβαιωθείτε πως έχετε πρόχειρο, φακό ή άλλη εφεδρική πηγή φωτός με ανταλλακτικές μπαταρίες σε καλή κατάσταση.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, προτιμήστε πηγές φωτισμού με μπαταρίες αντί της γυμνής φλόγας.
Αν παρόλα αυτά διαθέτετε λάμπες φωτισμού υγραερίου ή πετρελαίου, βεβαιωθείτε πως έχουν σβήσει εντελώς πριν πέσετε για ύπνο και μην αφήσετε καμία πηγή φωτισμού ή θέρμανσης με γυμνή φλόγα αναμμένη.
Σε κάθε περίπτωση καλέστε
199 Πυροσβεστικό Σώμα
22980 53 199 Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας
112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου