«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Εορταστική πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής εκκλησίας της Ύδρας με πλήθος κόσμου στη Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού

Την Τέταρτη 2 Ιανουαρίου 2019 στις 17.30 στην Συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η εορταστική εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας. Στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ, βραβεύθηκαν με χρηματικό ποσό οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ από την Γ' Λυκείου Ύδρας και τελέστηκε η ευλογία και η κοπή της Βασιλόπιτας της τοπικής Εκκλησίας. Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχε ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας με πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη μουσική.


Την έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης άνοιξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου καλωσορίζοντας τους παριστάμενους. 
Στη συνέχεια ακολούθησε εμπνευσμένη και ψυχωφελής ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ.
Στην ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε προς ωφέλεια όλων μας αλλά και για τον πνευματικό μας ανεφοδιασμό μέσω της ψυχωφελούς του ομιλίας αναφερόμενος στην ανάγκη ανάγνωσης της Αγίας Γραφής αλλά και την ευθύνη όλων μας να ζήσουμε την πνευματικότητα της Εκκλησίας μας και να διαλεγόμαστε με την ένθερμη πίστη του Χριστού μέσα μας δίνονταν την προσωπική μας μαρτυρία καθημερινά. Τόνισε την αλλαγή της ζωής μας μέσω της πίστης, τη συγχώρεση αλλά και το ξύπνημα της συνείδησης μας από τον Χριστό. Στον επίλογο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ύδρας κάνοντας απολογισμό αλλά και για το έργο που παράγει σαν φιλανθρωπικό Ίδρυμα και κλείνοντας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά προς όλους.
Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ, βράβευσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Ύδρας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Στη συνέχεια ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας έπαιξε πρωτοχρονιάτικη μουσική προσφέροντας μια μουσική πανδαισία στους παρευρισκόμενους.
Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με την ευλογία και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας. Κατά τη διάρκεια της ευλογίας της βασιλόπιτας έψαλαν ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού κ. Ά. Διαμαντόπουλος και ο Ιεροψάλτης κ. Γ. Σκάγκος. 
Στην εορταστική Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησιάς της Ύδρας παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Πρωτ. π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτ.  π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρωτ. π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος, ο Διοικητής του Α. Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Α' κ. Α. Μπουρδάκος,  ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, φορείς του νησιού και δεκάδες κόσμου που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την συνεδριακή αίθουσα. 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε δώρο σε όλες και όλους από ένα όμορφο  βιβλίο με τίτλο “Ο Ευάλωτος Θεός” του Anthony Bloom ως ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου