«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή Δημάρχου Ύδρας στον Υπουργό Παιδείας: "Η σημερινή κατάσταση από την έλλειψη καθηγητών δεν τιμά την Ύδρα και την προσφορά της στην Ελλάδα μας"

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Γαβρόγλου εκφράζει την την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του για την έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής για την διδασκαλία του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος της ειδικότητάς του και καταλήγει γράφοντας ότι η σημερινή κατάσταση από την έλλειψη καθηγητών δεν τιμά την Ύδρα και την προσφορά της στην Ελλάδα μας.
Η επιστολή του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη έχει ως εξής:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς:
Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Κοιν:
-Βουλευτές Α' Πειραιώς και Νήσων
-Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ύδρας
-Μ.Μ.Ε.
Ύδρα 2 Ιανουάριου 2019
Αρ. Πρωτ. 2

Κύριε Yπουργέ,
Έχουν περάσει ήδη τέσσερις (4) μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στην Ύδρα ακόμα δεν έχει διορισθεί καθηγητής πληροφορικής για την διδασκαλία του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος της ειδικότητάς του.
Εκφράζω για αυτή την κατάσταση που καταργεί κάθε έννοια ίσων ευκαιριών για τους μαθητές της Ύδρας, οι οποίοι θα κληθούν να συναγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με μαθητές που διδάσκονται αυτό το μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. 
Παρακαλούμε έστω και τώρα να πράξετε αυτό που πρέπει και αρμόζει για ένα σύγχρονο και ευνομούμενο Ευρωπαϊκό κράτος. Το Νησί μας πριν γίνει η Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος είχε τη δυνατότητα να διαθέτει δασκάλους από το εξωτερικό για να αποκτήσει η νέα γενιά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τις ανάγκες της τότε σύγχρονης εποχής.
Η σημερινή κατάσταση από την έλλειψη καθηγητών δεν τιμά την Ύδρα και την προσφορά της στην Ελλάδα μας.
Μετά τιμής,
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου