«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Η εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας


Από: Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
«Κρατώντας την παράδοση, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, μέσα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, υποδέχθηκε τους καλεσμένους του για την εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, σήμερα Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020.
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Διονυσίου και Ίνγκριντ Κουντουριώτη», στο ισόγειο του Μουσείου, άνοιξε με την Ακολουθία του Αγιασμού για το Νέο έτος, την οποία τέλεσαν οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και π. Ευάγγελος Γκιάκος.


Ακολούθησε η εμπνευσμένη ομιλία της Διευθύντριας του Ι.Α.Μ.Υ. κας Κωνσταντίνας Αδαμοπούλου, η οποία μεταξύ των άλλων, έκανε αναφορά στο ρόλο που διαδραματίζει το Ι.Α.Μ.Υ. ως φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού, τόσο στην τοπική κοινωνία της Ύδρας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του χθες και του σήμερα, όσο και στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της Πατρίδος μας γενικότερα.
Στη συνέχεια, σε ευχάριστο κλίμα, οι Ιερείς ευλόγησαν τη Βασιλόπιτα και η κυρία Αδαμοπούλου μοίρασε τα κομμάτια σε όλους τους παρισταμένους ξεχωριστά, ανταλλάσοντας ευχές για το Νέο έτος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατά καιρούς χορηγούς του Ι.Α.Μ.Υ., για την προσφορά των δώρων και κάποιων εκ των εδεσμάτων στο μπουφέ της εκδήλωσης.
Στις δύο όμορφες Βασιλόπιτες υπήρχαν 5 φλουριά τα οποία αντιστοιχούσαν σε δώρα, προσφορά τριών φίλων του Μουσείου: Της κυρίας Τάνιας Βέτιμη (Ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη), του κυρίου Πάνου Κορωνάκη-Rohlf και του Φαρμακοποιού κυρίου Ευαγγέλου Ραφαλιά, ενώ το μπουφέ «ενισχύθηκε» με την προσφορά μεζέδων από το κατάστημα «Γειτονικό» της κας Πόπης Σπετσιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους προαναφερθέντες δύο Πρωτοπρεσβυτέρους, οι κ. Αντιδήμαρχοι: Μανώλης Καραμήτσος, Μαίρη Κάτσικα και Γιάννης Μπελεγρής, ο Λιμενάρχης κ. Βασίλειος Βαζαίος και η Υπολιμενάρχης κυρία Βασιλεία Ψαρρού – Βαζαίου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Δημήτριος Γιαννακάκος, ο πρ. Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, οι πρ. Αντιδήμαρχοι κ. Ευστάθιος Γεώργας και κυρία Λουκία Λούλου, η Προϊσταμένη των Υπηρεσιών του Δήμου κυρία Ματίνα Δηλαβέρη, ο Προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Παύλος Κόκκος, η Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου «Η Γροθιά της Ύδρας» κυρία Δάφνη Κοφίτσα, ο Φαρμακοποιός κ. Ευάγγελος Ραφαλιάς, η Οδοντίατρος κυρία Ειρήνη Ζερβού, ο Πλοίαρχος κ. Ανδρέας Ρούσης, και άλλοι συμπατριώτες μας, φίλοι του Μουσείου μας.
Το ΙΑΜΥ στέλνει σε όλους τις πιο θερμές, εγκάρδιες ευχές για μια ευτυχισμένη, ανέφελη και δημιουργική Νέα Χρονιά..!!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου